Toto

Tom Brady Mencipta Rekod NFL Baharu Ketika Tampa Bay Bucs Bertahan Untuk Menang

Tampa Bay Buccaneers menewaskan LA Rams 16-13 pada hari Ahad, walaupun ia bukanlah permainan yang cantik. Namun, ia adalah penebusan untuk QB Tom Brady dalam musim yang sebaliknya mengecewakan.

Tampa Bay Buccaneers QB Tom Brady
Tampa Bay Buccaneers QB Tom Brady melemparkan hantaran semasa SGP Hari ini  perlawanan pasukan menentang LA Rams. Bucs hampir tidak menang, tetapi Brady mencipta rekod baharu di atas padang. (Imej: NFL.com)
Tom Brady kini mempunyai 100,000 ela hantaran di NFL, termasuk penampilan playoff. Dia adalah pemain pertama dalam sejarah liga yang mencapai sasaran itu dan diikuti dengan pemanduan kemenangan ke-55. Itu mengatasi rekod bekas QB Peyton Manning.

Walaupun permainan Bucs mendapat sebahagian besar perhatian pada hari itu, Seattle Seahawks telah membuat gelombang mereka sendiri. Mereka adalah underdog terhadap Arizona Cardinals, tetapi QB Geno Smith terus membuktikan bahawa pembuat kemungkinan salah.

Bucs Dapatkan CPR Untuk Kekal Hidup
Walaupun permulaan yang kukuh dalam permainan semalam, Bucs menghadapi kesukaran untuk melakukan apa-apa secara menyerang. Beberapa gol padang daripada Ryan Succop adalah satu-satunya titik terang menentang gandingan Rams iaitu QB Matthew Stafford dan penerima lebar Cooper Kupp.

Brady dan Bucs terus bergelut untuk kebanyakan permainan. Sehingga suku terakhir – dan 10 saat terakhir – barulah Brady menyambung hantaran kemenangan dengan hujung ketatnya, Cade Otton. Pertahanan Bucs menahan percubaan kepungan oleh Rams, meletakkan mereka kepada 3-5 dan ketiga di NFC Barat.

Brady menamatkan dengan jumlah ela 280 dan hantaran TD, manakala Stafford hanya mengumpul 164. Walau bagaimanapun, kemenangan Bucs cukup baik Data Sidney untuk membolehkan bintang mereka meningkatkan bar untuk QB masa depan.

Ia juga meningkatkan keyakinan dirinya. Kini hampir tanpa halangan, Brady telah mengumumkan bahawa dia akan kembali tahun depan.

Dengan keputusan ini, Bucs dapat mengikat Atlanta Falcons di NFC Selatan dengan rekod 5-4. Tampa Bay telah meraih dua kemenangan berturut-turut, manakala Atlanta tewas kepada LA Chargers 20-17 semalam.

Oddsmakers mempunyai Bucs memenangi permainan; walaupun hodoh, menang tetap menang. Skor akhir tidak menghampiri 42 mata Atas/Bawah, seperti yang berlaku pada kebanyakan perlawanan musim ini.

Pick-Six Tidak Dapat Menyimpan Kad
Ketika Seahawks dan Cardinals berdepan antara satu sama lain dalam saingan bahagian Ahad, Seahawks lebih unggul dari segi bentuk dan kandungan. The Cards telah mengetuai Kyler Murray, tetapi dia hampir tidak dapat menyelesaikan 25 daripada 35 percubaan untuk 175 ela hantaran dan dua TD udara. Permainan larian adalah hambar, menambah hanya 122 ela antara lima pemain.

Sebaliknya, Smith mempunyai 275 ela hantaran dan menyelesaikan dua hantaran TD. Dia mempunyai satu pilihan enam pada suku ketiga, tetapi itu tidak cukup untuk memberi Arizona, yang mempunyai pendahuluan awal, peluang untuk menjadi ancaman sebenar.

Seattle melakukan keajaibannya dari kaki berlari ke belakang Kenneth Walker, yang mempunyai 109 ela bergegas. Gabungan, Seahawks berlari bola sejauh HK Pools 170 ela untuk kemenangan selesa 31-21.

Dengan itu, Seahawks mendahului NFC West dengan rekod 6-3. Arizona, bagaimanapun, telah ketinggalan pada kedudukan 3-6.

Kesengsaraan Kad berterusan, dan beberapa perubahan dalam kelab mungkin akan datang. Mereka adalah pilihan untuk memenangi permainan, tetapi Seahawks terus mengejutkan semua orang musim ini. Walaupun kira-kira 60% daripada jumlah keseluruhan kekal di bawah, yang satu ini mengatasi tanda sekitar 49 untuk memberikan lebih sedikit kelegaan kepada penaruh.

Ahad depan mesti menarik. Seahawks dan Bucs bertemu di Munich, Jerman , untuk memberikan NFL perlawanan pertamanya di negara ini.