Toto

Tangkapan Kerana Perjudian Haram Tidak Terikat Dengan POGO, Dakwa PAGCOR

Perbadanan Hiburan dan Permainan Filipina, PAGCOR , mengeluarkan kenyataan baharu berikutan peningkatan jenayah yang dilaporkan baru-baru ini dipercayai berkaitan dengan Pengendali Permainan Luar Pesisir Filipina (POGO).

Operator tanpa Lesen Tidak POGO Secara Automatik
Kenyataan PAGCOR dikeluarkan pada Khamis dan menunjukkan bahawa penahanan warga China dan warga asing baru-baru ini yang dilaporkan terlibat hk pools dalam aktiviti perjudian haram tidak berkaitan dengan POGO . Selain itu, PAGCOR menegaskan bahawa individu, kumpulan atau entiti lain yang beroperasi tanpa lesen atau kelulusan daripada PAGCOR tidak boleh dikategorikan serta-merta sebagai POGO .

“ Agensi itu menekankan bahawa mana-mana individu, kumpulan atau entiti yang menjalankan perjudian dalam talian tanpa kelulusan untuk beroperasi daripada PAGCOR tidak seharusnya dikategorikan sebagai POGO, ”

membaca kenyataan yang dikeluarkan oleh PAGCOR
Pada masa ini, 34 pengendali POGO diluluskan oleh PAGCOR , serta 127 penyedia perkhidmatan bertauliah dan lima diklasifikasikan sebagai kelas khas penyumberan luar proses perniagaan. Bilangan pengendali POGO semasa menurun jika dibandingkan dengan 63 pengendali POGO yang beroperasi pada tahun 2019.

PAGCOR Terus Meneliti POGO
Tidak kira berapa pun jumlah operasi POGO semasa, menurut Alejandro Tengco , Ketua Pegawai Eksekutif dan pengerusi PAGCOR, semua operasi tersebut Data SDY sedang diteliti oleh agensi itu . Namun, beliau menegaskan bahawa pengendali permainan yang tidak boleh melepasi proses permohonan untuk pengendali luar pesisir tidak boleh diklasifikasikan serta-merta sebagai POGO atau pengendali luar pesisir yang sah .

Tengco mengakui bahawa PAGCOR terus bekerjasama dengan penguatkuasaan undang-undang tempatan seperti Jabatan Kehakiman, Polis Negara Filipina, Jabatan Dalam Negeri dan Kerajaan Tempatan, serta Biro Siasatan Kebangsaan. Tuntasnya, menurutnya, kerjasama itu bertujuan untuk mengenal pasti mana-mana pengendali perjudian luar pesisir haram dan mencegah jenayah seperti pemerdagangan manusia dan penculikan.

Penculikan Berkaitan POGO Semakin Meningkat
Operasi POGO dipercayai mengakibatkan peningkatan jenayah terutama kes berkaitan penculikan. Awal minggu ini, data yang dikeluarkan oleh Polis Negara Filipina menyokong dakwaan tersebut dengan menunjukkan bahawa kes Result SGP penculikan telah meningkat dari tahun ke tahun . Bagi sembilan bulan pertama tahun ini, terdapat 31 kes penculikan dilaporkan, berdasarkan data PNP. Daripada jumlah itu, 17 adalah berkaitan dengan operasi POGO . Sebaliknya, sepanjang tahun lepas, terdapat 36 kes penculikan dan hanya 12 yang terikat dengan operasi POGO .

Pada masa PNP mengeluarkan data, Tengco mengakui bahawa gelombang jenayah yang berterusan mungkin mempunyai akibat yang teruk . Beliau memberi amaran bahawa jika penculikan atau jenayah lain berterusan, pegawai kerajaan mungkin memutuskan untuk menutup sepenuhnya pengendali POGO